26 Aralık 2015 Cumartesi

KAVRAM KARİKATÜRÜ





Hiçbir internet sitesinden alınmadan blog sahibi tarafından hazırlanmıştır.

Google eğitim uygulamaları:Görsellerle arama





öncelikle google sayfası açıldıktan sonra sağ üst köşedeki görsellere tıklayarak google görseller sayfasına gelinir.

görselle aramaya tıkladığımızda
bu ekran açılır. Bu ekran sayesinde görsel kullanılarak arama yapılabilir.

Google eğitim uygulamaları: Hangouts



Hangouts'da hem yazarak mesajlaşabiliyor, hem de (aynı anda 10 kişiye kadar) video konferans yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla birbirinize fotoğraf göndermek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerlerde ifadeler ile duygularınızı anlatmak hatta yaptığınız video görüşmesini aynı anda kaydedip, daha sonra Youtube’dan yayınlamak da mümkün.
Hangouts’un en önemli artısı, her platformda kullanılabiliyor olması. Sadece telefonla değil, masaüstü ya da dizüstü bilgisayardan Gmail ve Google+ arayüzlerine girerek, Android ya da iOS cihazlarda kendi uygulamasını kullanarak, yine aynı platformlarda 
Google+uygulamasının içinden hatta Chrome eklentisi ile sadece tarayıcı açıkken bile sohbet etmek mümkün. 
Hangouts Nasıl Kullanılır?
Öncelikle, bir Gmail ya da Google+ hesabınız olmalı. Bu hesapları kolayca açabilirsiniz.
Gmail hesabınıza web tarayıcınız ile girdiğinizde, sol alt köşede adres rehberinizdeki kişilerin ya da en son e-posta alıp/gönderdiğiniz bağlantılarınızın isimlerini göreceksiniz. Eğer bu kişiler o an çevrimiçi ise, isimlerinin yanında yeşil birer simge olacak. Üzerlerine tıklayarak mesaj gönderebilir, eğer bilgisayarınızın bir kamerası varsa video sohbet başlatabilir ya da telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
Yine tarayıcınız ile Google+ profilinize girdiğinizde ise anasayfada sağda Hangouts sütununu bulacaksınız.
Google-hangouts-nedir-nasil-kullanilir-2 (2)Bir diğer yöntem, Android ya da iOS cihazınızda, ki bu akıllı telefon ya da tablet olabilir; Hangouts uygulamasını indirerek kullanmak. Aynı şekilde, Google+ uygulamasının menüsünden Hangouts sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.
Son olarak ise Chrome tarayıcı için özel eklentisini yükleyerek Hangouts’u kullanmanız mümkün.

kaynak :

Google eğitim uygulamaları:Google Goggless



Google GogglesGoogle Inc tarafından oluşturulan indirilebilir görüntü tanıma uygulamasıdır.Mobil cihazlar ile çekilen fotoğraflara göre arama yapmak için kullanılır. Örneğin; ünlü bir mekandan çekilen fotoğraflar ile bu mekan hakkında bilgi aranabilir ya da barkodunun fotoğrafı çekilen bir ürün hakkında bilgi aramak için kullanılabilir.

Eğitimde ;
Öğrencilerin çoğunda artık akıllı telefonlar mevcut. Adını bilmedikleri ilginç bir materyal ile karşılaştıklarında hemen telefonları ile fotoğrafını çekip google goggles sayesinde hızlıca bilgiye ulaşmış olacaklardır.



kaynak için tıklayınız.

Google eğitim uygulamaları:Google Dökümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar nedir, ne işe yarar?

         

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar nedir?

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar, farklı türde çevrimiçi dokümanlar oluşturmanıza, bu dokümanlar üzerinde diğer kullanıcılarla birlikte gerçek zamanlı olarak çalışmalar yapmanıza, dokümanları Google Drive'ınızda çevrimiçi saklamanıza ve tüm bunları ücretsiz olarak yapabilmenize olanak tanıyan verimlilik uygulamalarıdır. Oluşturduğunuz dokümanlara, e-tablolara ve sunulara dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir bilgisayar üzerinden ulaşabilirsiniz. (Ayrıca, İnternet bağlantısı olmadan da bazı çalışmalar yapabilirsiniz!) Bu kılavuz size Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar ile yapabileceğiniz birçok işlem hakkında kısa bir özet sunacaktır.


Google Dokümanlar

Google Dokümanlar, metin dokümanı oluşturup biçimlendirmenize ve diğer kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak ortak çalışma yapmanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir kelime işlemcidir. Google Dokümanlar ile şunları yapabilirsiniz:
  • Bir Word dokümanı yükleyip Google dokümanına dönüştürebilirsiniz
  • Boşlukları, aralıkları, yazı tiplerini ve renkleri ayarlamak gibi eğlenceli şeyler yaparak dokümanlarınıza stil ve biçimlendirme kazandırabilirsiniz
  • Başkalarına düzenleme, yorum yapma veya görüntüleme erişimi vererek, onları sizinle birlikte bir dokümanda ortak çalışma yapmaya davet edebilirsiniz
  • Gerçek zamanlı olarak ortak çalışma yapabilir ve diğer ortak çalışanlarla doğrudan dokümanının içinden sohbet edebilirsiniz
  • Dokümanınızın düzeltme geçmişini görüntüleyebilir ve herhangi bir sürüme geri dönebilirsiniz
  • Bir Google dokümanını masaüstünüze Word, OpenOffice, RTF, PDF, HTML veya zip dosyası halinde indirebilirsiniz
  • Bir dokümanı başka bir dile çevirebilirsiniz
  • Dokümanlarınızı diğer kullanıcılara e-posta eki olarak gönderebilirsiniz

Google E-Tablolar
Google E-Tablolar, e-tablo oluşturup biçimlendirmenize ve eş zamanlı olarak diğer kullanıcılarla çalışmanıza olanak tanıyan çevrimiçi bir e-tablo uygulamasıdır. Google E-Tablolar ile şunları yapabilirsiniz:
  • Excel, .csv, .txt ve .ods biçimindeki verileri içe aktarıp Google e-tablosuna dönüştürebilirsiniz
  • Excel, .csv, .txt ve .ods biçimindeki veriler ile PDF ve HTML dosyalarını dışa aktarabilirsiniz
  • Verileriniz üzerinde hesaplamalar yapmak için formül düzenlemeyi kullanabilir ve istediğiniz şekilde görünmesini sağlamak için biçimlendirmeden yararlanabilirsiniz
  • E-tablonuzu düzenleyen diğer kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak sohbet edebilirsiniz
  • Verilerinizle grafikler oluşturabilirsiniz
  • Blogunuza veya web sitenize e-tablonuzun tamamını veya dilediğiniz sayfalarını yerleştirebilirsiniz.

Google Slaytlar

Google Slaytlar, çalışmanızı görsel bir şekilde sergilemenize olanak tanıyan çevrimiçi bir sunu uygulamasıdır. Google Slaytlar ile şunları yapabilirsiniz:
    google slayt ile ilgili görsel sonucu
  • Sunu oluşturabilir ve oluşturduğunuz sunuları düzenleyebilirsiniz
  • Arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınızla bir sunuyu düzenleyebilir ve kolayca diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz
  • .pptx ve .pps dosyalarını içe aktarabilir ve Google sunularına dönüştürebilirsiniz
  • Sunularınızı .pdf, .ppt, .svg, .jpg veya .txt dosyası olarak indirebilirsiniz
  • Sunularınıza resimler ve videolar ekleyebilirsiniz
  • Sunularınızı bir web sitesinde yayınlayabilir veya bir web sitesine yerleştirebilirsiniz


Google Dökümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar eğimde nasıl yararlanılır?

Google, hayatımızın bir çok alanında olduğu gibi eğitimde de oldukça önemli kolaylıklar sağlıyor. Google Uygulamalar, Dokümanlar, Slaytlar, E-Tablolar, Formlar gibi öğretmenlerin sınıflarında öğrencileri ile birlikte kullanabilecekleri pek çok uygulamadan oluşuyor. Bu modül, katılımcıların hem profesyonel hayatlarında hem de öğrenme ve öğretme etkinliklerinde kullanabilecekleri Google uygulamalarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacak bilgiler ve stratejiler içeriyor.







Google eğitim uygulamaları:google drive nedir, ne işe yarar?






Google drive nedir?

 15gb'a kadar ücretsiz online depolama servisi.
Google drive ne işe yarar?

 Döküman, e-tablo, slayt, form, çizim ve harita oluşturmamızı aynı zamanda bu belgeleri çevrelerimiz ile ve ya internet kullanıcılarıyla paylaşmayı; halihazırda var olan dosyaları da drive yükleyip paylaşmamızı sağlar.

Google drive eğitimde nasıl yararlanılır?

 Google Drive okul ortamlarında özellikle öğretmen-öğrenci dosya paylaşımlarında kullanılabilir.

Google eğitim uygulamaları:Takvim nedir, ne işe yarar?

GOOGLE TAKVİM

Google Calendar (TürkçeGoogle Takvim), 13 Nisan 2006 tarihinde Google tarafından hizmete sokulan, kullanıcılar için takvim ve ajanda hizmeti sunan servistir.
Bu hizmetten internet kullanıcılarının yararlanması için Google'a üye olmaları (Google Account) gerekmektedir. Google Calendar’da doğal olarak ajax uygulamaları mevcuttur.Takvime eklenen bir olayın vakti geldiğinde ya da bir süre öncesinde e-posta ya da sms ile kullanıcılar uyarılmaktadır.
Olaylar çevrimiçi olarak saklanır; neticesinde takvim internet erişimi olan herhangi bir konumdan görüntülenebilir. Sabit diskinde sorun yaşayabilecek kullanıcılar için bu aynı zamanda veri kaybı olmayacağı anlamına gelir. Uygulama Microsoft Outlook takvim dosyalarını (.vcs) ve iCalendar dosyalarını (.ics, the de facto açık takvim dosya biçimi) içeri aktarabilir. Birden fazla takvim eklenebilir ve paylaşılabilir, bu da kullanıcıların çeşitli izin seviyelerine sahip olabilmelerini sağlar. Bu gruplar arasında işbirliğini ve çizelgelerin paylaşımını mümkün kılar. Herhangi bir hesaba içeri aktarılabilecek kullanılabilir genel takvimler arasında çeşitli ülkelerin milli gün ve tatilleri yer alır. Kullanıcılar aynı zamanda düzenli olarak güncelleme yapan "canlı" iCalendar URL'ler de ekleyebilir.






kaynakça :

Google eğitim uygulamaları:Gmail (hesap aktarma, sekmeler) nedir, ne işe yarar?




Gmail nedir?

 Gmail google'ın ücretsiz elektronik posta hizmetidir.

Gmail ne işe yarar? 

Gmail e-posta hesabı olan kişilerle haberleşme, dosya(resim, video, microsoft office belgeleri) gönderme ve ya google'ın diğer hizmetlerinden(youtube, google drive,blogger.com,google play, haritalar, lucidchart) yararlanmayı sağlar.

Gmailden eğitimde nasıl yararlanılır?

 Gmail eğitimde çok önemli bir yere sahiptir. örneğin artık youtube da bir sürü eğitim videosu bulunmaktadır. öğretim materyallerinin oluşturulması ve paylaşımında çok önemli bir rolü bulunmaktadır.


Google eğitim uygulamaları:Blog: blogger.com nedir, ne işe yarar?

Blog nedir? Yazı, video, resim, sunu vb. materyalleri internet ortamında yayınlamaya yarayan bir paylaşım platformudur.

Blog ne işe yarar? Bir çok yayını(yemek tarifleri, dersler için konu anlatımları, oyunlar, haber, günlük, alışveriş, vb.) internet kullanıcıları ile paylaşmaya yarar.

Blogtan eğitimde nasıl yararlanılır? Bloglar yardımıyla dersin içeriği, etkinlikler, konu anlatımları, testler, sunumlar, kavram haritaları gibi bir çok ders materyali öğrenciler ile ücretsiz olarak paylaşılabilir. Böylelikle internet çağında yaşayan çocuklar için dikkat çekici materyaller hazırlanmış olur.

Siz de kendi blogunuzu kurabilirsiniz.
Blog oluşturabilmek için bir google hesabınız olması gerekir.
https://www.blogger.com/ sitesine girin ve google hesabınızla oturum açın.




Yeni bloga tıkladıktan  sonra başlık kısmından blogunuzun adını belirleyin. Adres kısmında blogunuzun adresini oluşturun. Son olarak blogunuzun şablonunu seçerek blogunuzu hazır hale getirin.

Kalem işaretine tıklayarak yayın oluşturun.


Son kontroller yapıldıktan sonra yayınla ya tıklayıp blogunuzda yayın yapmış olacaksınız.

daha fazlası için tıklayınız

Güncel mobil uygulamalar(GradeCam, Evernote, Dropbox,ITunes U)"Nedir? Ne işe yarar? Eğitimde nasıl yararlanılır?"

EVERNOTEGünümüzde artık bilgisayar ve internet kullanamayan kişi sayısı hiç yok denecek kadar azalmıştır. Her gün yeni bilgilerle, enteresan sözlerle karşılaşırız. Kimi zaman gördüklerimiz hoşumuza gider, aklımıza yazmaya çalışırız. Fakat belli bir süre sonunda unuturuz. İşte tam bu sırada “Evernote” devreye giriyor.Evernote bir not alma uygulamasıdır. Not alınan bilgiler evernote yazılımına ait sunucularda saklandığı sadece bilgisayarınızdan değil aynı zamanda internete girebildiğiniz herhangi bir ortamdan notlarınıza ulaşabilmektesiniz. Evernote için belirli bir not alma stili olmadığı için webcamınızdan çektiğiniz bir fotoğrafa el yazınızla not almanız mümkün.

Kullanımı çok basit olan evernote’de; ilk olarak kendi sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Daha sonraları kullanıcı adı ve şifrenizle bu bilgileri sadece sizler görebiliyorsunuz ve veri girişi yapabiliyorsunuz. İsterseniz evernote programını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Evernote’nin gün geçtikçe çok yaygın bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. En büyük nedenlerinden birisi ise akıllı telefonlar içinde yeni bir yazılım geliştirerek, çok kullanışlı bir hale getirmiştir. “İOS” ve ” Android” tarzı mobil işletim sistemlerinde çok rağbet gören bu program ile ses kayıt ve not alma seçeneği sunmaktadır. Eğer bu uygulamayı tablet üzerinden kullanıyorsanız ve kalem özelliği var ise; bu uygulamayı kendi el yazınız ile de not almakta kullanabilirsiniz. Ayrıca almış olduğunuz notlar arasında da arama yapma seçeneği de sunmaktadır.

GradeCam 
Günümüz teknolojisinde önemli bir yere sahip olan gradeCam öğretmenler için önemli kolaylıklar sağlayan bir optik okuma programıdır. Bu program telefon yada bilgisayar kamerası ile çalışmaktadır. Cevapları işaretlenmiş formları kamera yardımıyla okutup öğrencilerin başarı  sonuçlarını elde edebiliriz.

Gradecam Ne İşe Yarar?


 Gradecam uygulamasını indirdikten sonra kolaylıkla kullanabiliriz. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama kolaylıkla transfer edebildiğimiz gibi sınav sonuçlarını diğer hocalarla paylaşıp değerlendirme yapma imkanı da sunmaktadır. Yine bu sonuçları velilerle de paylaşabilir iş birliği içinde olumlu dönütler alabiliriz. Ayrıca yine bu uygulama öğretmenlere zaman açısından da önemli tasarruflar sağlayacaktır.



                                                GradeCam tanıtım videosu

Dropbox
Dropbox, şu sıralar adından sıkça söz ettiren, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini yenileyen bir program. Son zamanların en kayda değer ve pratik teknolojisi bulut depolama (cloud computing)’ nın en güzel kullanımlarından biri.
Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten  farkıysa  yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak.
Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor.
Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor.
                                                          Dropbox tanıtım
İTunes U
Karşınızda yeni iTunes U. Ödev teslimi, entegre edilmiş not defteri ve kişisel tartışmalar özellikleriyle sınıfınızı düzenlemenin sorunsuz bir yolu. Dersleri sunmanın, ödevlere not vermenin ve bağlantıda kalmanın ne kadar kolay olduğunu görün. Üstelik tümünü iPad’de yapabilirsiniz.


Eğitimde:
  •  Dersleri ve ödevleri hızlı bir şekilde oluşturmak için belge, çalışma sayfası,  web bağlantısı, fotoğraf ve videoları Itunes U' ya aktarmak yeterli. 
  • Uygulamalar, kitaplar, videolar, podcast’ler ve iTunes’daki ana kaynaklar gibi zengin öğrenim materyalleri ile her öğrencinin katılımı sağlanabilir. 
  • Ödevler ITunes U ile öğrenciler tarafından kolayca teslim edilebilir ve öğretmenler de ödevleri kolayca okuyabilir.
  • Herkesin katılabileceği tartışma ortamları yaratılabilir.





kaynakça :
http://www.renklinot.com/yazilim/araclar/evernote-nedir-ne-ise-yarar.html
http://gradecam.com/
http://sosyalmedyakulubu.com.tr/sosyalmedya/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-arastirma.html
http://www.apple.com/tr/education/ipad/itunes-u/
http://egitimdetablet.com/itunes-u-kullanimi/

Arttırılmış Gerçeklik: Space Craft 3D, Anotomy 4D , Quiver

Artırılmış gerçeklik, gerçekte var olan bir nesnenin üzerine, bilgisayar tarafından üretilmiş ses, görüntü ve GPS verilerinin eklenmesi, böylece var olan içeriğin zenginleştirilerek sunulması olarak tanımlanabilir. Örneğin 2 boyutlu olan kaynağınızı, bu teknoloji ile 3 boyutlu hale getirmek, ya da kağıt ortamındaki resim ve yazılarınızı  video haline dönüştürmek artık mümkün.
Anatomy 4D

Eğitim ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarını birleştiren bir uygulama olan 4D Anatomy uygulaması bir android uygulamasıdır. Android işletim sistemli tablet veya akıllı telefonunuza google playden öncelikle 4D Anatomy uygulamsını indirip kurun. Sonra aşağıda verdiğimiz resmi uygulamaya gösterin, isterseniz resmi yazıcıdan çıktı alarak da her yerde kullanabilirsiniz. uygulama çalışmaya başlayacak ve size insan vücudundaki her türlü sistemi gösterecek. Örneğin damarlar, üreme sistemi veya iskelet sistemi gibi. Arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile eğitsel içerikler çok daha farklı bir hal alacaktır diye düşünülüyor.




Quiver


Quiver, özellikle küçük yaş gruplarında 3 boyutlu düşünme becerisi kazandırmak için kullanılabilecek bir uygulama. Quiver uygulamasının web sitesinde çeşitli boyama kağıtlarını bulunuyor. Boyamalardan bir kaçı ücretsiz. İstediğiniz boyamayı çıktı alarak, istediğiniz boya kalemi ile, istediğiniz renkte, desende, hatta üzerine yazılar da ekleyerek boyama kağıdını tamamlıyorsunuz. Sonunda kağıda Quiver uygulaması yüklü olan tablet ya da akıllı telefonunuzla baktığınızda, sizin eklediğiniz boya, desen ve yazılarla birlikte, resminizin 3 boyutlu hale geldiğine, adeta “canlandığına” şahit oluyorsunuz.


Spacecraft 3D




Yaptığı faaliyetleri kitlelere anlatmak ve uzay bilimini sevdirmek amacıyla mobil platformlara yatırım yapan NASA, yeni uygulamasını iOS kullanıcılarının beğenisine sundu.

Spacecraft 3D adlı uygulama NASA altında faaliyet gösteren Jet Propulsion Laboratory tarafından geliştirildi. Uygulama, NASA'nın bugüne kadar geliştirdiği uzay araçlarını 3D animasyon olarak yakından tanıma fırsatı veriyor.


Hali hazırda Mars yolculuğuna çıkacak Curiosity ve GRAIL programında kullanılan Ebb and Flow adlı araçları animasyon olarak kullanıcılara tanıtılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde uygulama, cihazın kamerasını kullanarak örneğin odanızdaki bir kağıt üzerinde bu araçların animasyonları oynatılıyor. Böylece sanki odanızda araçları inceliyormuşsunuz havası yaratılıyor.

Bunun dışında kendi fotoğrafınızı araçların görsellerine yerleştirmek gibi bir özelllik daha bulunuyor. Uygulamanın diğer platformlar için hazırlanan sürümü ise yakın gelecekte yayınlanacak.
















kaynakça :